Търсене в сайта

Translate this site

Сподели ме!


Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
М Сервиз - ремонт на миялни

 

На тази страница на сайта ни ще научите какво можем да Ви предложим в сервизирането на миялните машини.

Фирмата ни предлага ремонт на съдомиялни за вграждане, обикновени такива за домакински нужди, както и на съдомиялни машини за ресторанти и заведения.

Основно при миялните машини е, че много по-често от пералните самият електроуред трябва да се "дръпне" на цяло за ремонт в сервизната база. При някои модели перални това също се налага заради конструктивни решения на самия производител, но при миялните разрешаването на проблема на място по-често е невъзможно. И причината е в самата конструкция на миялната, за това и предлагаме взимане на уреда, отремонтиране в сервиз и връщане! Естествено за смяна на блокировка или за ремонт на програматор, бил той електронен или механичен, ние ще свалим само необходимата ни част, няма да мъкнем цялата миялна! Но при наличие на теч от миялната с циркулационна помпа за ремонт нещата стоят другояче.

 

Ремонт помпи

Предлагаме за циркулационните помпи, отстраняване на повреди в електрическата и водната част и подмяна на помпи за мръсна вода с нови - оригинални!

Електрическата част се пренавива. При необходимост или при желание от страна на клиента се сменят лагерите на помпата. Водната част се заменя с нова.

Както можете да видите от снимките помпите за мръсна вода при миялните също като при пералните пострадват от чуждо тяло попаднало в ситемата! Не пускайте миялната без филтъра! Старайте се при подредбата на посудата в миялната машина перките да не закачат в чиниите или чашите. Колкото и да е странно счупени парчета стъкло, от чаша преминават през филтъра и навлизат в системата на машината.

миална машина изглед от долуциркулационна помпа с протекъл фланецсчупена помпа за мръсна вода

Циркулационна помпа                  Разглобена циркулационна помпа                 Помпа за мръсна вода-счупена

Тук можете да видите и снимки от ремонта на така наречените портативни или настолни миялни машини. Една счупена ос, която отремонтирахме с наварка на същия размер шпилка и подмяна на изпочупени перки на циркулационна помпа.

Необходимостта от тази операция се налагаше от факта, че цената на новата помпа надвишаваше лимита заделен от клиента ни за ремонта на миялната.

Извършваме профилактика на водна част, остраняване на течове, смяна на нагревател и терморегулатор и всичко останало в зависимост от повредата!

Профилактиката на водната част на миялната е важна, тъй като липсата на такава понякога се явява и една от причините миялната да не мие добре. Тук клиентите биха могли да си помогнат и сами, като избърсват чиниите с домакинска хартия преди да ги поставят за миене. Миялната машина не е мелачка за боклук и по-малките частици, като люспи от семки, етикетите на чиниите и други успяват да преминат през филтъра. Те запушват отворите на перките и се получава ефекта на "не доброто" миене на машината. Премахване на твърдите остатъци от храна може да става и така:

Облизване на чинии на супер ниво

За ремонта на миялните машини

би било хубаво да знаете, че наличието на течове от тях обикновено завършват зле за циркулационната попма, ако не се вземат мерки навреме! Ако видите, че има вода по пода в кухнята от миялната Ви потърсете сервиз! Не го ли направите навреме цената на ремонта задължително става по-висока.

Миялните машини са с дъно и производителите са ги защитили със система за блокиране на машината при наличие на теч или преливане. Тогава е възможно да няма вода на пода Ви, а машината просто да не иска да заработи. Не си играйте да включвате и изключвате уреда с надежда да "тръгне". Потърсете сервиз! При някои евтини модели защита липсва. По-скъпите дори изписват вида на грешката, когато миялната има проблем, но имайте впредвид всичко това се отстранява от техник и в сервиз!

Извършваме ремонт на програматори - електронни или механични!

Предлагаме Ви ремонт на професионални миялни също така!

Често се случва техника да го очакват с нетърпение, свикне ли човек веднъж с удобствата на миялната машина трудно се отказва от тях. Тя ни спестява време и ни оттървава от досадното висене пред мивката и търкането на посудата.

 

Много често ми задават въпроса: " Не изразходва ли машината прекалено много ток? Май дълго работи..."

Определено, НЕ! Цикъла наистина е дълъг, но количеството вода, което миялната машина подгрява е изключително малко. Домакинства, които не разполагат с ТЕЦ, дори задължително би трябвало да използват миялна, ако искат да намалят сметката си за ток. Проточният бойлер не прощава на електромера и обикновено го кара да се върти със шеметна скорост. Ако използвате обикновен бойлер за миенето на чиниите в края на офанзивата Ви пред мивката установявате, че сте успяли да го източите до половината.

Важно за миялните машини: Нещо, което всеки собственик на миялна машина трябва да знае, е че най-нежеланите повреди при тях се получават от неупотребата на електроуреда. Ако домакинството ви не е голямо, не се хвърляйте да купувате голяма миялна, вземете си малка или средна! Ако уреда не се използва дълго време, разсъхването на ниворегулаторната система може да доведе до невъзможността да бъде спряна миялната по време на стъпка наливане на вода. Това да доведе до теч и съответно опасността да изгорите циркулационната помпа се увеличава. Друг един крайно неприятен момент е, това е да се появи ръжда в съда и той да протече. Миялните съдържат сол за омекотяване на водата, водосъдържателя им е от тънка неръждаема ламарина. Нормално това няма как да се случи, ако миялната се използва редовно, но ако сте били в чужбина за 3,6 или повече месеца, първо включване на уреда с повишено внимание! Вижте следните снимки.

Там където е контактувала обикновената ламарина на филтъра с водосъдържателя се е образувала ръжда и за три месеца тя е направила дупка в съда. Собствениците на миялната не са я ползвали точно толкова време.

Опитахме заварка на тънката ламарина, но за съжаление има малки капки и пропуска. Успех имахме едва при калайдисването на уреда. С колегите стигнахме до извода, че доста от съвременните миялни вече не са произведени от неръждаема стомана, тъй като е скъпа и производителите спестяват по този начин. Вече доста уреди залепихме с проядена от сол ламарина. Клиента сипва сол, не ползва уреда две-три седмици и от това, което е паднало в страни от отвора на солта се получават ситни дупчици по ламарината. Не пълнете миялната със сол преди отпуска!

 

 

 

 

 

 

Share this post

 
m-serviz.com, M Serviz All Rights Reserved