Ремонт на професионална техника

Поддържаме широка гама професионални фритюрници, скари, котлони и пещи в редица ресторанти и заведения за бързо хранене!

Фирмата ни извършва ремонти на фритюрници за казанлъшка поничка. Ремонт на каландри за химическо чистене, ремонт на центрофуги и др.

 

 

 

Ремонт на фурни за сладкарски цехове и ресторанти.

 

Ремонт на центрофуга

за професионална употреба на 1450 оборота и 10кг мокро вече пране! Трифазен мотор, барабана на центруфугата е директно върху остта на двигателя. Без никаква редукция. Изключително просто решение, но за да работи трябва да е с много силен електромотор.

Тук имахме разбит лагер на оста и тресеше при центрофугиране.

Така изглежда двигателя на тази мощна машина за центрофугиране на пране, „разцепен“ и подготвен за смяна на лагери.

 

Успешен ремонт

 

извършихме на професионална пералня „Socolmatic“ от химическо чистене, чиито лагери „свиреха“ от многото работа. Пералнята се оказа с коксов лагер, чиято доставка зависеше изцяло от капризите на производителя. Установи се, че у нас не може да се намери заместител с внос аналог, а българския производител не можа да определи цена за матрица и евентуално пускане на кокса в производство. Това доведе до решението да се преработи пералнята от към лагерното тяло така, че да бъде вече на семеринг за уплътнение.

.

В заключение мога да добавя само, „три пъти мери-един път режи“ и действайте смело колеги, ако Ви се налагат подобни преработки!

 

Ремонт на Wascator

пералня за химическо чистене. Характерното за тази пералня, е че уплътненията са изпълнени чрез V-ring. Интересно и много практично конструкторско решение на пералнята. При ремонт тя е голямо улеснение за техника от гледна точка на това, че при преминаването на водата през първия пръстен, веднага се наблюдава теч, отзад на капака на машината. Вторият пръстен задържа водата още малко време и ваденето на лагерите и тяхната смяна протича изключително лесно и безболезнено (изключваме факта, че двама души трудно носят лагерното тяло).

Фитнеса при такъв ремонт е неминуем. Виждате сравнени барабаните на една пералня за домашна употреба и тази за професионални нужди. Лагерното тяло и барабана с остта са отделно вече едно от друго и можете да се захванете със смяната на частите. И последната снимка е на новия V-ring върху огледалото. Спазвайте всички изисквания при ремонта дадени от производителя на машината и успех, колеги!

Ремонт на Sokolmatic

Тази марка не спира да ни изненадва с нестандартните си решения за направа на професионални перални машини. Ще предоставя на вниманието на колегите няколко снимки с това, което сме се борили, за да имат ясно виждане за сглобката и да не се бавят с ремонта, тъй-като времето е решаващ фактор при подръжката на машини за химическо чистене или хотели.

 

Лагерното тяло на пералнята се разделя на две части, като по средата е с гумено уплътнение за предпазване на задния лагер от водата.

 

За финал бихме искали да предложим на Вашето внимание и машини втора употреба – рециклирани и с 1 или 2 години гаранция в зависимост от вида и модела на машината.

Перални, миялни, сушилни, фурни и др.

Тествани в сервизни условия, комплектовани с необходимите им маркучи и кабели. Готови за монтаж и употреба, с безплатна доставка на територията на гр. София.

Предлагаме и съответния монтаж на В и К инсталация, ако няма изградена досега такава. Тази услуга не влиза в цената на уредите, заплаща се допълнително, като цената и варира в зависимост от изпълнението и желанието на клиента