Ремонт на перални

Осигуряваме ремонт и сервиз за следните марки перални: АЕГ, Аристон, Бош, Баукнехт, Брандт, Беко, Блумберг, Канди, Деу, Електролукс, Елин, General Electric, Gorenje, Хотпойнт, Индезит, Хувър, LG, MIELE, Нео, Океан, Филипс, Привилег, Самсунг, Санг, Смег, Уърпул, Зануси, Зероват!

Можете да се убедите сами !

Както всички знаете, пералнята, за да работи се нуждае от ток и вода. Това са достатъчно сложни уреди, които хората масово подценяват, опитват се сами да ремонтират безрасъдно или ги оставят да работят докато „може“… Надявам се да разберете, че пералнята е не по-малко опасна за Вас от бойлера. Удивителното е обаче, че хората се отнасят към този електроуред с недостатъчно внимание, докато от бойлера повечето от тях дори се страхуват!

Сервиз перални!

Фирмата се занимава с ремонта на всички видове марки перални, перални със сушилни и само сушилни!

Когато забележите, че пералнята Ви не работи както преди, не очаквайте, че тя сама ще се поправи. Това е електроуред, а не болен от грип човек, на който ще му спадне сама температурата и до няколко дни ще е отново във форма. Ако имате теч, може да стане и късо съединение! Вода върху двигателя на пералнята определено оскъпява ремонта! Не е като смяната на един маркуч!

Ремонт на казана на пералнята

Когато чуете странни звуци от машината повикайте техника! Може да не са лагерите за ремонт, може да е чуждо тяло, най-често банел, но ще си спестите по-големи неприятности!

Трябва да знаете, че няма невъзможен ремонт, важното е обаче цената да бъде в рамките на разумното! Тези три снимчици отгоре са от пералня с поликарбонат казан, в който е попаднал банел от сутиен. От дясно на ляво се вижда как банела е „драл“ в казана и на финал е срязал отвор над дупката за вкарване на нагревателя в корпуса на пералнята. За щастие водата, която се е изляла е била само пръски, които не са попаднали върху мотора, който е точно под нагревателя. Винаги съветвам дамите банелите да се вадят преди пране или това бельо да го перат на ръка.

Продължителността на ремонта също така се намалява, ако се хване проблема на време!

Помислете сами, колко време би издържало Вашето домакинство без пералня? Дали съпругата Ви няма да тропне с крак и в крайна сметка да се наложи да закупите нова?

Ремонта на казана на пералнята протича безболезнено стига да не сте довели лагерите с лагерните тела и оста до подобно състояние като на снимките по-долу…

От чуждите тела , които попадат в казана най-много страдат помпите за мръсна вода. Когато става въпрос за стотинки или винтчета, парчета от банел и какво ли още не помпата или изгаря, или протича. Неприятностите могат да се случат още в самия казан. Не една пералня е пристигала при нас с дупка в казана, от едрите монети и дори от метална плочка паднала от дрехите с името на производителя. Препоръчваме редовно претърсване на джобовете преди да ги пуснете в пералнята, както и почистване на филтърната касетка, за да не се стига до там, че да изхвърляте помпата на боклука!

Предлагаме смяна на помпи        Ремонт на електромотори          Смяна на маншони

За ел. двигателите пренавиване, смяна на четки, смяна на лагери, престъргване на колектор!

Не претоварвайте съвременните перални и не пускайте повече от едно пране на ден, без почивка за мотора минимум от един час между  пранетата! Съвременните перални са с четкови мотори и триенето на четките в ротора го нагряват, което може да причини разтапяне на изолацията на намотките и късо между тях. Съвременните производители на електромотори не презапасяват. Не подценявайте течовете от пералните. При най-малък теч търсете причината и я отстранявайте, моторите се намират отдолу под казана на пералнята. Много отдавна производителите не ги поставят над казана – чисто от икономически съображения 🙂

Един полезен съвет: ако пералнята откаже да изцентруфугира и мотора спре да върти или завърта трудно барабана  спрете електроуреда и потърсете сервиз, за да не запалите мотора с истински пламък и дим!

Ако смятате, че пералнята може да ги „извърти“ още един път, а Вие само ще ги извадите и изцедите на ръка, дълбоко се лъжете! При съвременните перални проблема може да не е в мотора, а в платката с управлението към него, но риска не си струва. На доста перални основната платка е сложена под казана на пералнята, а горе е само репер за избор на програми и дисплей. Следете за течове и отстранявайте на време и най-малкия теч от пералнята.

Извършваме и по-леките ремонти по пералните като: смяна на нагреватели, блокировки, смяна на ремъци и ремъчни шайби,  винтили за чиста вода и всичко това с нови оригинални части.

Фирмата ни извършва ремонт на инсталации, и на програматори – механични и електронни.

Подмяна с нови програматори, ако се налага, а също така и платки за управлението на моторите. Както знаете съвременните перални са с електронно управление на двигателя.

Един полезен съвет: за всички притежатели на перални или миялни с цифрово управление, ако забележите инсекти в дома, взимайте навреме мерки. Хлебарките са електропроводими и обичат топлината, която се отдава от процесора. Най-вече се привличат от електромагнитното му излъчване. Късото съединение, което причиняват те понякога може да доведе до закупуването на нова платка.

Повредената платка преминава през хаоса на работната маса…и това е само началото. Ремонтираме всички произведени от Merloni модели на Ariston и Indesit, както и на AEG/Electrolux и турско-китайското производство.

 

Моля, имайте в предвид, че ремонта на платка отнема от един до три дни! На адрес не ходим с програматори, лаптопи, станции за горещ въздух и т.н.
Повредена платка най-бързо се ремонтира с нова! Звъните в гаранционния сервиз, давате сериен и продуктов номер и техника пристига с новата, която струва най-евтино между 100 и 200 евро. Ако това не е вашата цена, тогава може да ни потърсите…

Извършваме ремонт на професионални перални машини!

Ето една снимка за любопитните от ремонт на пералня за 15кг пране за химическо чистене! За повече снимки посетете „Ремонт на проф. техника“, защото ремонта на тази голяма пералня бе извършен след вземането на някои нестандартни технически решения!

Пералнята имаше изпуснало уплътнение и водата се просмукваше през лагерите в лагерното тяло, които вече се чуваха, че са за смяна!

Системата „Direct Drive“!

В момента в сервиза ни се извършва ремонт на пералня за 10кг сухо пране със системата „direct drive“ Мотора е закачен директно на остта на пералнята, без предавка. Задвижването става с помощта на постоянни магнити, които при протичането на ел. ток през бобините на двигателя, чрез силата на създаденото от електрическия ток магнитно поле се отблъскват и въртят казана. Пералнята е изключително тиха, с едно приятно и добре изработено електронно управление. Времето ще докаже или опровергае надеждността му, но само факта, че производителя се е постарал да залее основната платка със силиконизиращ гел нас ни кара да се замислим, че е искал тази електроника да не е еднодневка. Всяка една платка с тропикализация на елементите и подобно изпълнение е за предпочитане пред обикновените платки оставени на произвола на хлебарките. Много фирми  производители вече не поемат за гаранционни ремонти, ако отркрият, че процесора е изгорял заради хлебарките, но това не им пречи да си продават уредите без тропикализация. Системата direct drive има още няколко предимства освен, че е безшумна. А е безшумна защото мотора няма четки, които да стържат по колектора и да се чуват. Без четки , значи няма и какво да сменяте. Няма износване. Не търсите оригинални и хубави четки, защото лошата четка може да изгори мотора, да увреди колектора и т.н. Няма и ремък. Значи няма какво да се износва, да се къса и пак да се сменя. Естествено има и лоши страни. Най- важното за собствениците на такива перални е да следят изключително внимателно за промени в звука от към остта. Защото, когато водата протече през семеринга и после  през лагерите тук сто процентово теква и върху мотора. И само чудо може да ви спаси да не го изгорите. Тогава вече съветвам да си купите нова пералня, защото при този мотор обикновено гори с него и неговата елетктроника.

 

Фирмата ни предлага на семейства с малки деца оборотна пералня, в случай че ремонта се окаже свързан с доставката на част, която не е налична в момента!

За собствениците на перални Candy!

Много отдавна имам желанието да напиша нещо по въпроса за тази марка перални. То е по-скоро обръщение към собствениците за повече търпение и за да знаят какво се случва с техните перални по време на ремонта, че си има технологично време нa ремонт, което не може да бъде прескочено и че ние не ги бавим поради някакво особено садистично желание да оставяме хората да се мъчат да перат на ръка. Това, което собствениците на тези перални виждат е как двама техници идват, товарят пералнята им и след това те започват да чакат. Всеки един от тях остава с впечатлението, че едва ли не нарочно ги мотаят (усещам го по интонацията в гласа им, когато говорят с мен или някой колега по телефона, а съм на 100% убеден, че е така когато се чува и гласът на милата домакиня като фон: „Е, какво пък толкова ще правят на тази пералня?!“).

Казана на пералнята е от изключително тънка нераждаема ламарина, и най-малкото погрешно движение при отваряне може да причини повреда. Виждал съм как техник, без да иска изпуска малка тънка отверка, която се забива в тънкия като капачка от буркан казан. Следват ядосване, заварки…

При тази сглобка също така не можеш да бързаш. Ламарината е тънка не можеш да натиснеш с по-силен инструмент за да съкратиш ремонта във времето, трябва си упоритост…Понякога се налага и смяна на втулката на остта…Не можеш да пропуснеш някой детайл да не  го почистиш внимателно с обезмаслител, защото после пералнята ще протече след лепене и тогава всичко трябва да се прави наново…

Ето какъв вид трябва да придобие Вашето Candy, за да му бъдат сменени лагерите на казана. Надявам се снимките и обясненията да са от помощ на колегите от „направи си сам“ отдела.

 

Пералнята не е разглобена за скраб! Можете да попитате всеки един сервиз, че точно това трябва да се направи!

Новите модели на Candy/Канди с ремонтируем казан от поликарбонат са значително по-лесни за обслужване. Там където казана е неремонтируем или се сменя на цяло или пералнята се изхвърля. Третия вариант с рязане на казана и след това лепене е възможен, но трудоемък и отнема пак доста време и се прави само за клиенти склонни на изчакване. Предоставените снимки са от ремонт пералня Индезит, аналогично за Аристон, Канди или АЕГ/Електролукс и всяка една друга марка пералня с така наречения неремонтируем казан. Рязане на казан, лепене на обратно и сглобяване на пералнята. Отново всичко вън, но това не бива да ви притеснява.

 

Ремонт на перални Samsung

Съвсем наскоро при ремонта на една пералня Самсунг, се сблъскахме с интересен проблем неотстранен на време. Ремъчната шайба на пералнята, която е на шлици явно е била с луфт и мотора по време на центрофуга успява да превърти шлиците и да я изглади върху остта. Пералнята започва да не върти и колеги поставят зегерка, за да я закрепят уж временно, което остава за постоянно. Когато нашия сервиз се сблъска с пералнята тя переше така от три години, износен бе ремъка и лагерите на казан бяха за ремонт.  Ясно могат да се видят на снимките, остта с шлиците, ремъчната шайба със следите от зегерката, която се е отпечатала в мекия материал и идеалния кръг направен от мотора от другата страна.

 

Можете да видите как при махната зегерка ремъчната шайба се върти около остта без да я завърта.

 

На следващото видео се вижда как с поставена зегерка, шайбата върти барабана на пералнята, но износва ремъка и има и голяма вероятност той да падне при не добре разпределно пране на центрофуга или да бъде скъсан.

Най-простото нещо, което е трябвало да се направи е да се смени ремъчната шайба с нова. При липсата на такава да се поръча, а не да се остави пералнята да работи години на зегерка. Нов ремък и нова ремъчна шайба и ето резултата:

Вградени перални

моля, собствениците на вградени перални от типа „вкарахме я вътре с още двама приятели“ да имат впредвид, че прегледа на уреда се извършва след сваляне на капаците!

Пералнята ми започна нов живот на село